Identifiera dina behov

Börja med att definiera dina specifika arbetsbehov. Vad krävs för att du ska kunna utföra ditt arbete på bästa sätt? Det kan vara allt från en bekväm arbetsstol och ett ergonomiskt skrivbord till teknisk utrustning och bra belysning. Skapa en lista över dina behov och se till att ditt hemmakontor uppfyller dem på bästa möjliga sätt.

Välj en dedikerad plats

Försök att hitta en plats i ditt hem där du kan anordna ditt hemmakontor. Det kan vara ett separat rum, en del av ett rum eller en avskild hörna. Viktigast är att du kan skapa en tydlig gräns mellan arbete och privatliv. Genom att ha en dedikerad arbetsplats kan du förbättra fokus och undvika distraktioner.

Viktigt med naturligt ljus

Naturligt ljus är en viktig faktor för produktiviteten och ditt välbefinnande. Placera ditt skrivbord nära ett fönster där du får tillräckligt med naturligt ljus under arbetsdagen. Om det inte är möjligt att ha tillgång till naturligt ljus, se till att ha en bra belysning i rummet. Förbättra även din arbetsmiljö med några gröna inslag. En eller två växter kan fräscha upp atmosfären och bidra till att skapa en behaglig arbetsplats.

Minimera distraktioner

För att undvika distraktioner bör du ha en särskild plats för att lägga undan saker som kan störa ditt arbete. Det kan vara din mobiltelefon, surfplatta eller andra personliga föremål som lockar uppmärksamhet. Genom att ha en specifik plats för dessa föremål kan du minska risken för att bli distraherad och hålla fokus på arbetsuppgifterna.

Strukturera din tid

En av de utmaningar som kan uppstå när du arbetar hemifrån är att arbetstiden kan bli otydlig. Sätt tydliga arbetstider och försök hålla dig till dem. Det kan vara till hjälp att använda en klocka eller lägga in påminnelser för att se till att ta pauser och avsluta arbetsdagen i tid.

Så här inreder du ditt hemmakontor!

1. Skrivbord

Ett höj- och sänkbart skrivbord gör att din kropp får variation och att du känner dig mindre rastlöst.

2. Kontorsstol

En justerbarstol med rätt ergonomiskt stöd kommer göra underverk! Tänk hur många timmar du spenderar vid skrivbordet.

3. Förvaring

Att ha ett organiserat hemmakontor är A och O. Skapa ordning med lådhurtsar och boxar.