magazine-image
top-image
Tips
8 anledningar till hållbart företagande
Publicerad 2023-12-12
Nu för tiden är det en hygienfaktor för företag att arbeta med hållbarhet. Förutom att det är en viktig, moralisk fråga är det också en investering för framtiden. Nedan kommer åtta anledningar till att ditt företag borde satsa på hållbarhet.
top-image
Tips
Öka dina chanser att hitta rätt konsult
Publicerad 2023-12-08
Att anlita rätt konsult är inte bara en fråga om att hitta någon med rätt kompetens. Det handlar också om att hitta en person som smidigt kan integreras i din organisation och som förstår ditt projekt eller din verksamhets specifika behov. Här är sju avgörande tips att ha i åtanke när du ska intervjua en konsult.
top-image
Tips
5 gratis IT-utbildningar på nätet
Publicerad 2023-12-01
Att fördjupa sig inom IT behöver inte kosta en förmögenhet. Vi har samlat fem plattformar som erbjuder kostnadsfria kurser inom IT – från kryptovaluta till programmeringsspråk. Ta del av omfattande och varierade utbildningsmöjligheter, oavsett om du är nybörjare eller erfaren.
top-image
Tips
Så skyddar du ditt företag mot cyberattacker
Publicerad 2023-11-24
Cyberhoten mot företag och organisationer har ökat och blivit alltmer avancerade. Det är därför viktigt för företagsledare att förstå allvaret och de potentiella konsekvenserna av dessa cyberhot. En framgångsrik strategi för att skydda företagets data och affärskritiska information kräver en insikt om riskerna och en proaktiv inställning till säkerhetsåtgärder.
top-image
Nyheter
Populära IT-jobb kontra faktiska behov
Publicerad 2023-11-17
De mest eftertraktade IT-rollerna matchar inte rekryteringsbehovet. Läs om undersökningen från rekryteringsbyrån Worko och vad denna diskrepans kan innebära i framtiden.
top-image
KonsultPoolen
Funderar du på att bli IT-konsult?
Publicerad 2023-11-10
Funderar du på om konsultlivet är något för dig? Vi har sammanställt några vanliga frågor för att ge en inblick i konsultyrkets värld!
top-image
Tips
Så här attraherar och behåller du talanger
Publicerad 2023-11-03
Genom att skapa en miljö där talanger trivs, växer och känner sig uppskattade kan företag bygga en stark, hållbar arbetskultur och förbli konkurrenskraftiga. Här är några strategier för att locka och behålla talanger på arbetsplatsen!
top-image
Tips
6 anledningar till att investera i kompetensutveckling
Publicerad 2023-10-27
Att investera i kompetensutveckling och utbildning för din personal är en av de viktigaste insatserna du kan göra för din företagsverksamhet. Genom att investera i dina medarbetares utveckling, stärker du inte bara dem utan även din verksamhet som helhet.
top-image
Insikt
Därför behöver vi locka fler kvinnor till it-branschen
Publicerad 2023-10-20
Medan den senaste Jämställdhetsrapporten 2023 pekar på en ökning av kvinnors närvaro inom konsultbranschen, kvarstår utmaningen med att skapa en balanserad representation. Vi går igenom varför jämställdhet är viktigt och vad du kan göra för att främja mångfald på ditt företag.
top-image
Insikt
AI och Maskininlärning – nyckeln till en effektiv framtid
Publicerad 2023-10-06
AI och Maskininlärning – vad är det egentligen och varför är det så viktigt i framtiden? I den här artikel går vi igenom allt du behöver veta om de nya teknologierna.
top-image
Tips
8 fördelar med att anlita en konsult
Publicerad 2023-09-08
När ett företag står inför behovet av att öka sin arbetskraft eller tillföra specifik kompetens, är valet mellan att anställa en ny kollega eller anlita en konsult ett viktigt övervägande. Beroende på företagets behov och förväntningar på den extra resursen kan båda alternativen vara fördelaktiga. I denna artikel fokuserar vi på fördelarna med att anlita en konsult.
top-image
Tips
Så här fixar du ditt hemmakontor
Publicerad 2023-09-05
Att arbeta hemifrån har blivit alltmer populärt de senaste åren och idag är det många som jobbar hemma flera dagar i veckan. Oavsett om du är egenföretagare eller anställd på distans, kan dessa fem tips hjälpa dig att optimera ditt hemmakontor och maximera din arbetsprestation.
top-image
Tips
5 tips för att bli en bättre projektledare
Publicerad 2023-09-04
Att vara en framgångsrik projektledare kan vara både utmanande och givande. Rollen innefattar allt från att bygga starka team till att hålla deadlines och kommunicera effektivt. Här är några av våra bästa tips för att lyckas som projektledare.
top-image
Tips
7 tips när du skriver ditt CV
Publicerad 2023-09-04
Att skriva ett CV är en viktig del av jobbsökningsprocessen. Det handlar inte bara om att förmedla din erfarenhet, utbildning, kunskaper och kontaktuppgifter rakt upp och ner. För att verkligen göra intryck och få din ansökan att sticka ut i mängden behöver du optimera ditt CV. Här kommer några tips.
top-image
Tips
Så här bygger du ett starkt team
Publicerad 2023-09-01
Ett starkt och samspelt team är en värdefull tillgång på arbetsplatsen. När individer arbetar effektivt tillsammans kan de uppnå fantastiska resultat och överträffa förväntningarna. Här är fyra tips till framgång när det kommer till att skapa ett starkt team på arbetsplatsen.
top-image
Tips
Så hanterar du dåligt ledarskap
Publicerad 2023-09-01
De flesta av oss har eller kommer tyvärr att uppleva en dålig chef någon gång i vårt arbetsliv. Dåligt ledarskap kan ha förödande konsekvenser för en organisation. Det kan öka konflikter, skapa stress och osäkerhet, och i värsta fall leda till att människor inte vill jobba kvar. Så här navigerar du i en situation med dåligt ledarskap.
top-image
Insikt
5 tekniktrender under 2023
Publicerad 2023-08-31
I en snabbrörlig bransch som IT är det många trender som cirkulerar. I år fokuserar branschen på flera spännande områden som förväntas påverka företag och deras verksamhet. Vi kommer utforska fem tekniktrender som ser ut att göra stora avtryck det kommande året.
top-image
Tips
3 tips för prissättning som konsult
Publicerad 2023-08-30
Att sätta pris som konsult är inte det lättaste. Du behöver kunna ta ut en lön som du kan leva på samtidigt som priset inte får vara för högt så att det avskräcker potentiella kunder. Vi har listat några tips på vad du kan tänka på.
top-image
Tips
4 strategier för tidsoptimering
Publicerad 2023-08-28
Som konsult är det viktigt att kunna hantera och optimera din tid för att maximera produktiviteten, öka kvaliteten på ditt arbete och uppnå balans i livet. I denna artikel delar vi med oss av några tips för att hjälpa dig att bäst optimera din tid som konsult.
top-image
Insikt
6 programmeringsspråk och deras fördelar.
Publicerad 2023-08-25
I takt med den snabba digitala utvecklingen blir programmering ett allt hetare yrke. Men vilket programmeringsspråk ska man egentligen välja? I denna artikel kommer vi att lista de sex mest användbara programmeringsspråken och ge dig en guide till hur du kan tänka när du väljer vilket språk du ska lära dig.
top-image
Tips
Ska du hyra in en konsult? Tänk på detta!
Publicerad 2023-03-31
Dags att hyra in en konsult till verksamheten? Kanske behöver du som arbetsgivare extra support för ett specifikt projekt, eller någon som kan täcka upp för ordinarie personal? Oavsett anledning är fördelarna med att hyra in en konsult många. För att du och företaget ska få ut så mycket som möjligt av konsulten, ger vi dig här fyra handfasta tips att tänka på vid onboarding.
top-image
Tips
4 tips som förenklar din jobbvardag
Publicerad 2023-03-31
För att kunna göra ett bra jobb och prestera i linje med vad som förväntas av dig, är det viktigt att du har rätt förutsättningar på din arbetsplats. En stor del av detta ansvarar din arbetsgivare för, men det finns många saker du själv kan göra för att skapa en ännu bättre tillvaro. Här ger vi dig fyra tips som kan göra stor skillnad i din jobbvardag.
top-image
Tips
10 tips för dig som vill starta eget
Publicerad 2023-03-25
Att starta eget företag är ett stort och spännande steg att ta. Kanske har det varit en livslång dröm, kanske har det växt fram de senaste åren. Oavsett anledning så finns det några saker som är bra att tänka på innan du sätter i gång.
top-image
Insikt
Är du redo för framtidens arbetsplats?
Publicerad 2023-03-24
Det är ingen nyhet att coronapandemin bidragit till en snabb digitalisering och förändrat våra förutsättningar för hur och var vi kan arbeta. Vi går igenom 5 trender som kommer forma framtidens arbetsplats.
top-image
Tips
5 tips för dig som vill jobba som konsult
Publicerad 2023-03-16
Tycker du det verkar komplicerat att jobba som konsult? Läs våra fem tips för hur du lyckas på bästa sätt.
top-image
Tips
8 tips för att bli proffs på att nätverka
Publicerad 2023-03-15
Att nätverka är ett effektivt sätt att kunna utveckla sin verksamhet. Du får kontakter som du kan vända dig till för att hantera olika slags utmaningar och ökar också dina möjligheter för nya jobb och affärer.
top-image
Tips
10 egenskaper arbetsgivare söker efter
Publicerad 2023-03-14
Rekryteringssajten Indeed har nyligen genomfört en stor undersökning där de avslöjar olika egenskaper som dagens arbetsgivare letar efter. Här har vi sammanfattat de allra viktigaste.
top-image
Insikt
Framtidens IT-bransch – här är jobben att satsa på.
Publicerad 2023-03-12
I nästan alla branscher finns det hög efterfrågan på olika kompetenser inom IT, och i takt med digitaliserings snabba framfart kommer behovet av vassa IT-kunskaper bara fortsätta att öka. Här listar vi tre av de mest eftertraktade kompetenserna inom branschen just nu såväl som för fem år framåt.