Alison

Alison är en av världens största plattformar för gratisutbildning. Här hittar du både språk- och säljkurser och kan fördjupa dig inom allt från hälsa och personlig utveckling till ledarskap. IT är en av deras mest populära kategorier där de erbjuder djupgående kurser och handledning inom alla aspekter av informationsteknologi. Här kan du lära dig om kryptovaluta, blockchain och servicehantering eller gå kurser i JavaScript, PowerPoint eller Zoom. Oavsett om du är nybörjare eller har jobbat länge i branschen så finns det något för dig.

https://alison.com/

Codeacademy

Vill du lära dig knacka kod är Codeadacemy något för dig! De berättar själva att deras mission är att skapa en värld där vem som helst kan bygga något meningsfullt med teknologi, och där alla har lärandeverktyg, resurser och möjligheter att göra det. Det spelar ingen roll var du befinner dig inom kodning, så länge du är nyfiken och har en vilja att lära dig. På Codeacademy finns det kurser i allt från Python, HTML & CSS, C++ och Bash till Java, SQL, PHP och Swift.

https://www.codecademy.com/

Coursera

Coursera samarbetar med över 275 ledande universitet och företag för att erbjuda flexibelt, prisvärt och arbetsrelevant lärande online till individer och organisationer över hela världen. Här erbjuds olika lärandemöjligheter – från praktiska projekt och kurser till certifikat och examensprogram. Få obegränsad tillgång till över 7 000 utbildningsprogram som hjälper dig att starta, byta eller avancera i din karriär.

https://www.coursera.org/

OpenLearn

Oavsett om det är en 60-sekunders animerad video eller en 24-timmarskurs du är ute efter, hittar du det gratis på OpenLearn. Här har du möjlighet att utforska ett nytt ämne eller fördjupa dig i något du redan upptäckt. På listan över gratiskurser hittar du både språk och miljö men också politik, teknologi och datorvetenskap. Du kan enkelt se hur många timmar kursen tar och på vilken nivå den är. Lätt som en plätt!

https://www.open.edu/openlearn/

Trailhead

På Trailhead får du praktisk erfarenhet och lär dig färdigheter som du behöver för att lyckas var som helst, helt gratis. Ge prov på dina färdigheter och få legitimationsbevis som visar din expertis för nuvarande och framtida arbetsgivare. Här kan du lära dig allt från Salesforce-färdigheter och CRM till Flow Builder, men också viktiga affärsfärdigheter som datakunskap och AI.

https://trailhead.salesforce.com/